Habbakuk napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Něco na tom - individuace vs. persona bude ...
> "Účelem individuace není nic jiného než
> osvobodit bytostné Já z falešných obalů
> persony na jedné straně a ze sugestivní moci
> nevědomých obsahů na straně druhé."
samozrejme ze to su protiklady
to je presne to iste co popisoval
Platon v
podobenstve o jaskyni..... vlastne.......
ked mas typy ludi, toboz ako jung, cize INFP, INFJ, tak ich "podobenstva" nie su celkom rovnake ale zaiste maju nejaky "system podobnosti"... je to zaujimave......
ono to musi spolu sediet...... len vylozene inymi slovami.....
PERSONA je ten clovek co sedi chrbtom k ohnu - pod vplyvom nevedomia...
INDIVIDUACIA je ten proces "uvedomenia", kedy dojde k tomu ze "moze existovat nieco ine ako na to co sa pozera".... to je zaciatok individuiacie vlastne, nie este tie pochybnosti pred tym....
viem, ja som to naprv
osobne zazil,, rozanalyzoval, az potom si to vyhladal, takze to nie su teoreticke blaboly
a teda Individuaciou sa clovek dostava "prec" z pod vplyvu persony, tej roly toho "otroka", k samostatnosti........ je to cisty existencializmus vlastne..
PSYCHOZA je obrazne/filozoficky v tomto koncepte vlastne "strata "ja" pri tuseni ze ten obraz co vidis nemusi byt realny"......sa skus vcitit do tej pozicie z toho podobenstva, mas "tusit" (intuiciou) ze nieco je "v neporiadku" a je "za tym" ak nemas dost tejto vlastnosti, alebo to nevies spracovat, tak ta individuacny proces ajtak vrhne smerom k vychodu z tej jaskyne ale ty to nezapracujes ako jedna integralna bytost.....
a zase tam su 2 protiklady..... individuacia ta rozklada a tvoje "ego" by malo
odolat a "vytazit" z toho nieco, nieco co ale za normalnych okolnosti "netusi"

co to je..... na to je ta intuicia, lenze ta musi sucasne "citit" aby konala iracionalne a spracovavat vnutorne podnety nie to co vidi (ten ohen)..... a preto INF bytosti su take "cenne" ake su......
ak tomu ego neodola = psychoza
asi tak nejako..... no...
toto som ja robil pred 7 rokmi

....
Upraveno 4krát. Naposledy upravil Highly.Sensitive.Wolf (01. 11. 2010 20:03).